BIONTECH BTM-3000 jonizator wody + 6 GRATISÓW

1 660,00 zł

Obniżka!

-490,00 zł

2 150,00 zł

Waga produktu to: 6.5 kg
Zobacz tabelę kosztów wysyłki.

 

 

BIONTECH BTM-3000 WATER IONIZER

Niezwykle zaawansowana technologia

Sprawdzone japońskie elektrody

Produkcja urządzenia w KoreI

 

To zdecydowanie najwyższa klasa naczyniowego jonizatora wody dostępna na polskim rynku!

Certyfikaty CE, RosH, KFDA, TUV, ISO

 

6 GRATISÓW

I. Książka pt. "Woda Zjonizowana życie bez chorób"

II. Książka pt. "Woda zjonizowana" Mity ,Fakty, Medycyna

III. Miernik pH z funkcją ATC

IV. Sól himalajska drobna

V. Broszura - Jak woda wpływa na Twoje zdrowie

VI. Broszura z kilkudziesięcioma sposobami użycia wody zasadowej oraz kwaśnej

 

  

Specyfikacja techniczna miernika >>

................................................................................................................................................

 

Przejdź do strony gdzie możesz kupić produkt na raty >>> kliknij

..............................................................................................................................................................

Biontech BTM-3000 to przenośne urządzenie domowe w którym za pomocą elektrolizy wody, wytwarzana jest woda zjonizowana. Wysokiej jakości membrana wystarcza na 4-8 lat. Zgrabny design.


Co to jest jonizator wody i w jakim celu się go stosuje? Woda zjonizowana jest wytwarzana za pomocą jonizatorów wody. Urządzenia te, w procesie elektrolizy, dzielą cząsteczki wody H2O na dwie części: alkaliczną, w której skupiają się jony hydroksylowe OH-, i kwaśną, w której skupiają się jony wodorowe H +.

H2O ←→ H+ + OH–

W oddzielnych naczyniach urządzenia jest wytwarzana woda alkaliczna, w której skupiają się ujemne jony hydroksylowe OH-, i woda kwasowa, w której skupiają się dodatnie jony wodorowe H+. Alkaliczne lub kwasowe otoczenie charakteryzuje się wskaźnikiem pH, a uzyskany słaby ładunek – potencjałem utleniania-redukcji ORP. Wartości parametrów zależą od czasu pracy urządzenia

 

WŁAŚCIWOŚCI WODY ZJONIZOWANEJ. Właściwości wody zjonizowanej charakteryzują dwa parametry:

ORP - potencjał oksydacyjno-redukcyjny

ORP charakteryzuje się ładunkiem dodatnim lub ujemnym (mV), który uzyskuje woda zjonizowana (WA -, WK +).

pH - wskaźnik charakteryzujący stężenie jonów wodorowych.

Wartości skali pH zawarte są w przedziale od 0 do 14 jednostek. Woda pitna neutralna ma pH ok. 7,0. PH wody alkalicznej sporządzonej przy  pomocy jonizatora może wynosić od 8,0 do 11,0 (im wyższa liczba, tym bardziej alkaliczna jest woda), a wody kwasowej - od 6 do 2,4 (im mniejsza jest liczba, tym woda jest bardziej kwaśna).

 

Woda alkaliczna (WA) - to miękka, bezwonna woda o smaku deszczówki. Jest to naturalny stymulator.

Woda kwasowa (WK) - to woda o smaku kwaśnym, z typowym zapachem kwasu i ze słabym zapachem chloru. Jest naturalnym środkiem bakteriobójczy.

 

        W dzisiejszych czasach coraz więcej młodych ludzi choruje na dolegliwości wieku podeszłego, ludzie w różnym wieku cierpią na różnego rodzaju schorzenia. Większość z tych chorób mają wspólną przyczynę: naruszenie równowagi kwasowo-alkalicznej organizmu człowieka, czego skutkiem staje się zakwaszenie organizmu.

      Zanieczyszczone środowisko, złe nawyki żywieniowe, życie w stresie pogarszają przemianę materii. Organizm stara się zneutralizować i usunąć kwasy nagromadzone w procesie przemiany materii, do tego celu musimy dostarczyć z jedzeniem i piciem niezbędną ilość minerałów alkalicznych takich jak: potas, sód, wapno i magnez. Niedobór tych minerałów powoduje zakwaszanie organizmu i co za tym idzie szybsze starzenie się organizmu i problemy zdrowotne m.in:

- nadwaga będąca często wynikiem gromadzenia nieusuniętych pozostałości kwasowych (utwardzone nieczystości kwasowe- to cholesterol, kamienie nerkowe, siarczany, fosforany)

- pozostałości kwasowe w naczyniach krwionośnych powodują "oblepianie ścianek tętnic, utrudniając przepływ krwi, wywołując choroby serca, miażdżycę

 

Jak zatrzymać zakwaszanie organizmu? W celu zmniejszenia kumulacji nieczystości kwasowych należy pić jonizowaną wodę alkaiczną, która ułatwia skraplanie pozostałości kwasowych i wydalanie poprzez nerki. Organizm ludzki składa się w 90% z wody, z upływem lat wody w organizmie jest coraz mniej w następstwie czego człowiek się starzeje.

 

Od tego ile i jakiej wody pijemy, bezpośrednio zależy nasze zdrowie!

Woda jonizowana staje się podobna do płynów ustrojowych, wytwarza ona siły witalne organizmu, oddziałuje zapobiegawczo, oraz pomaga zwalczać różnego typu zachorowania.

 

ZALETY WODY ALKALICZNEJ

1. Przeciwutleniacz naturalny NEGATYWNY ORP (-788 …- 1122 mV) – oznacza, ze w wodzie alkalicznej są wolne elektrony, tj. elektrony, które mogą być przekazane. Ta właściwość jest szczególnie skuteczna przy neutralizacji szkodliwych skutków wpływu wolnych rodników. W organizmie wynikają one naturalnie, w procesie reakcji metabolicznych. Pewna ilość wolnych rodników w organizmie jest niezbędna. Chronią one organizm od bakterii, wirusów, niszczą komórki zwyrodniałe. Problemy zaczynają się wtedy, kiedy powstaje nadmiar wolnych rodników. Wolne rodniki, w celu uzyskania brakujących elektronów, nieustannie atakują zdrowe komórki organizmu, a tym samym naruszają normalną działalność poszczególnych komórek i naczyń oraz powoduje różne choroby. Mogą rozpocząć się niekontrolowane reakcje chemiczne, które stymulują rozwój patologicznego raka i innych chorób. Pijąc wodę alkaliczną, organizm otrzymuje dodatkową ilość wolnych elektronów, które są zabierane przez rodniki wolne. Ze względu na właściwości antyoksydacyjne wody alkalicznej są chronione komórki zdrowe, wzmacniamy system odpornościowy organizmu.

2. Alkalizuje organizm ALKALICZNE WARTOŚCI pH = 8,77 – 11,82 najbardziej odpowiadają parametrom środowiska wewnętrznego organizmu. Środowisko wewnętrzne organizmu i płyny wewnętrzne, z wyjątkiem kwasu żołądka, są lekko alkaliczne. Najbardziej alkalicznymi są organizmy i krew noworodków (pH = 7,45). Niestety, w procesie rośnięcia i rozwoju organizmu, on kwaśnieje. Zasadowość krwi zmniejsza się, zgromadzenia pozostałości kwasowych i związane z tym ryzyko chorób, rośnie. Niezbędne do zmniejszenia kwasowości minerały alkaliczne organizm może otrzymać tylko razem z żywnością i płynami. W wodzie alkalicznej, jak mówi sama jej nazwa, oprócz jonów hydroksylowych znajduje się także wymagane do neutralizacji pozostałości kwasowych jony metali alkalicznych (wapnia, magnezu, potasu, sodu), które organizm absorbuje najlepiej. W wodzie nie ma jonów rozpuszczonych soli kwaśnych (chloru, siarki, fosforu, etc.), które pozostają w wodzie kwaśnej. Dlatego, codziennie pijąc wodę alkaliczną, organizm otrzymuje wystarczającą ilości minerałów alkalicznych, utrzymywane jest alkaliczne środowisko organizmu, zmniejsza się zakwaszenie organizmu, a tym samym  wzmacnia się odporność organizmu na choroby

3. Bezpośrednie absorbowanie MNIEJSZE FORMACJE MOLEKULARNE. Cząsteczki wody alkalicznej są połączone w znacznie mniejsze formacje (5-6 cząsteczek) niż zwykłej wody pitnej (10-13 cząsteczek). Dlatego, woda alkaliczna od razu przechodzi przez błony komórkowe i jest bezpośrednio zaangażowana w procesy metaboliczne (organizm nie potrzebuje energii dodatkowej!). Woda z takimi właściwościami znacznie lepiej penetruje tkanki, usuwa z jelit nagromadzone toksyny, nasyca komórki wodą, rozpuszcza najtrudniej osiągalne toksyny. Woda alkaliczna bardzo skutecznie neutralizuje i skrapla zakumulowane pozostałości kwasowe, które potem są łatwo usuwane poprzez nerki.

4. Bardziej ciekła MNIEJSZE NAPIĘCIE POWIERZCHNIOWE. Napięcie powierzchniowe wody alkalicznej jest prawie dwa razy niższe niż wody z wodociągu. Oznacza to, że alkaliczna woda jest bardziej ciekła, „mokra”. Pamiętając to, że krew – to nawet 90 % wody, łatwo zrozumieć, że dostarczając wystarczającą ilość wody alkalicznej, krew staje się bardziej ciekłą.  Zapobiega to powstawaniu skrzepów krwi.

5. Więcej tlenu ZWIĘKSZONA ZAWARTOŚĆ TLENU. W wodzie alkalicznej dominują negatywne jony OH-, tj. w wodzie jest jeden atom tlenu cząsteczki wody. Dlatego, pijąc wodę alkaliczną organizm otrzymuje dodatkową dawkę tlenu. A gdzie tlen, tam i życie, energia.  Proces przemiany materii w dużym stopniu zależy od rodzaju środowiska, w którym odbywa się ten proces. W przypadku braku tlenu, węglowodany rozkładają się tylko częściowo, zaczyna się proces fermentacji. Utlenowanie komórek organizmu pozwala zachować piękną skórę, wspomaga pracę narządów wewnętrznych, wspomaga walkę z nadwagą.

 

Dane techniczne:

Nazwa Produktu: Jonizator Wody Naczyniowy Biontech BTM-3000

Model: BTM-3000

Klasa i typ zabezpieczeń: Klasa 2,

Sprzęt: Typu B

Zasilanie: Znamionowe AC 220 - 240V 50Hz

Zasilanie wody: Zalanie zbiornika wodą 4 litry

Obudowa (wymiary): 250x270x180 (szer x wys x gł) Waga ok. 3 kg

Ciśnienie wody -

Temperatura pracy: 5 ~ 30°C (41 ~ 86°F)

Urządzenia ochronne:  Zabezpieczenie przed przegrzaniem

2 pojemniki na wodę (zasadową i kwasową)

Wskaźnik współczynnika pH do wykonania testu

Uwaga - do jonizatorów wody nie należy używać wody osmotycznej.

ELEKTROLIZA

Metoda Zakres PH, ORP: Elektroliza ciągła Zakres PH od 2,5 do 11,5 po dodaniu 2g soli lub od 5,5 do 9,5 bez dodatku soli

Czas pracy ok 25 min. ORP -700 do +900

Wydajność: Naczynie ogólne 4 litry (2l woda jonizowana, 2l woda kwasowa)

Zakres czasowy: 1-30 min

Czyszczenie: Ręczne

Elektrody: 2 elektrody - lite płyty tytanowe (czystość 99,99%), wymiary każdej płyty 50 x 150 mm, pokryte platyną o warstwie 0,6 µm

Wymiary: 30szer. x 18 gł. x 34wys.

POZOSTAŁE DANE

Certyfikaty CE, RosH, KFDA, TUV, ISO

Gwarancja 24 msc.

Produkcja Biontech Korea

Dane techniczne miernika:

Zakres pomiarowy 0,0 - 14,0 p

Rozdzielczość: 0,1 pH

Dokładność urządzenia:+/-0,2 pH; +/- 0,1 pH (20 ºC/68º F )

Zasilanie :baterie 3 x 1,5 V

Warunki pracy: 0-50º C ( 32º  F-122º  F

Funkcja ATC

Wymiary: 150x39x20 mm

Waga: 60 g

Miernik spełnia wymogi ROHS oraz posiada znak CE.


Instrukcja obsługi BIONTECH BTM-3000

 

Do każdego jonizatora zakupionego w naszej firmie Książka pt. " Woda zjonizowana życie bez chorób" GRATIS ! 

 

Podsumowując:

Woda alkaliczna = woda żywa:

zmniejsza zakwaszenie organizmu, a tym samym wzmacnia się odporność organizmu na szereg chorób.

Woda kwasowa:  

posiada właściwości bakteriobójcze, poleca do stosowania tylko przez krótki okres Zalety wody kwaśnej: Promienna skóra! Czysty dom! Zieleń w twoim domu

 


Woda jest produktem najważniejszym ale nie zawsze bezpiecznym . Ogromny rozwój rolnictwa i metod upraw sprawiły, że żywność nawet w 97% zawiera kwasowe składniki mineralne.

 

Napisz swoją opinię

BIONTECH BTM-3000 jonizator wody + 6 GRATISÓW

BIONTECH BTM-3000 jonizator wody + 6 GRATISÓW

Napisz swoją opinię